0

Stearinlys

Velkommen til siden med flotte stearinlys i den bedste kvalitet.

Alle mine lys er hånddyppede og danskproduceret hos Kastaielys Lysstøberi, som er beliggende i smukke Odsherred på Sjælland.

Mine hånddyppede stearinlys produceres efter den oprindelige fremgangsmåde, hvor de opspændte væger gentagne gange dyppes i en blanding af ren stearin og ren paraffin, indtil de har den rette størrelse og facon, hvorefter de farves.

I mit sortiment finder du bl.a. farvede stearinlys, lange stearinlys samt snoede stearinlys.

Jeg har også sammensat forskellige lyspakker rettet mod specifikke anledninger.

Både mine snoede stearinlys og mine lange stearinlys er 38 cm høje med en diameter (bunden) på 2,2 cm.

Alle mine lys sælges parvis dvs., at du får 2 stearinlys til prisen. Undtaget er naturligvis mine lyspakker, hvor du får hele 6 stearinlys til prisen.

Skab stemning med farvede stearinlys

Alle mine stearinlys fås i et stort farveudvalg. Så uanset om du er til de mere rolige toner eller en sprælsk farvesammensætning, så er der noget for dig her i kategorien.

Der er intet som stearinlys til at skabe stemning, hygge og nærvær uanset farve. Fordelen ved de farvede stearinlys – i modsætning til de helt hvide – er dog, at de kan være med til at understrege anledningen til den festlige begivenhed.

Dette kan eks. være til studentergildet, hvor røde og hvide stearinlys er oplagte på bordet, når den røde studenterhue skal fejres. Det kan også være til barnedåben for en lille ny prins, hvor en kombination af snoede stearinlys og lange stearinlys i blå og hvide nuancer smukt vil matche den øvrige pynt.

Mine farvede stearinlys kan kombineres på kryds og tværs, så de passer til en given højtid eller specifik anledning lige fra barnedåb til fødselsdag, Påske, Jul og guldbryllup.

Stil de farvede stearinlys på bordet eller i vindueskammen i stedet for almindelige hvide lys og brug dem som en aktiv del af den øvrige pynt. Stearinlysene vil være smukke og dekorative – også selvom du glemmer at tænde dem.

I mit sortiment finder du flere lyspakker, hvor jeg selv har kombineret både snoede og lange lys i forskellige farver. Hvis du ikke finder en lyspakke, der passer til dig specifikke arrangement/farvetema, så udforsk mit sortiment og sammensæt din egen.

Værd at vide om mine hånddyppede stearinlys

Når du køber mine hånddyppede stearinlys fra Kastanielys Lysstøberi, er det godt at vide følgende

Gode råd om stearinlys - hav omtanke

De smukke og levende stearinlys er kimen til hygge og nærvær specielt i den koldere og mørkere tid, men de er desværre også fra tid til anden skyld i både sod- og brandskader. Du skal derfor huske at omgås levende lys med opmærksomhed og forsigtighed.

Her får du 10 gode råd om, hvordan du skal behandle og omgås stearinlys, så kan nyde dem i ro og mag, og du kommer langt med brug af helt almindelig sund fornuft

  1. Den altoverskyggende regel med levende lys er ALDRIG at gå fra det. Skal du lige hurtigt ovenpå eller på toilettet og er tilbage indenfor 30 sekunder, kan du overveje, om du vil tage chancen – men skal du handle, putte børn eller andre mere tidskrævende gøremål, skal du ALTID huske at slukke dit stearinlys.
  2. Sørg altid for at stille dit stearinlys på et godt og stabilt underlag for at undgå, at det vælter og dermed forårsage brandskader.
  3. Stil levende lys udenfor rækkevidde af både børn og kæledyr, der kan fristes til at lege med det.
  4. Stil ikke levende lys tæt op af noget, som nemt kan brænde eks. gardiner, planter samt dekorationer lavet af papir. Sørg derudover ikke at have tændstikker eller andre brandbare ting umiddelbart i nærheden.
  5. Stil ikke et lys på en måde, så det står i træk. Det forårsager oftest, at det både drypper og ryger mere.
  6. Lysets væge bør aldrig være mere end 1 cm, da det kan forårsage, at lyset soder mere samt står og flimrer. Er vægen længere end 1 cm, kan du klippe den ned med en saks. Sørg i det hele taget for lige at holde øje med, hvordan lyset brænder. Har vægen eksempelvis svært ved at brænde, kan det være, at der skal hældes lidt stearin fra lyset, for at den bedre kan få fat. Oser lyset meget bør du slukke det og smide det ud for at undgå alt for megen afgivning af forurenende partikler.
  7. Det kan ikke undgås, at stearinlys afgiver partikler eller soder under afbrænding. Sørg derfor at lufte lidt ekstra ud på de årstider, hvor du skruer ekstra op for brugen af de levende lys. Udluftningen er med til at sikre et godt og sundt indeklima samtidig med, at du kan nyde hyggen og varmen fra de levende lys.
  8. Undgå for så vidt muligt duftlys, glimmerlys og lys med tryk på, selvom de kan virke enormt tillokkende og spændende, når man står med dem i hånden. Årsagen til at forsøge at minimere brugen af netop disse typer af stearinlys er, at de afgiver flere partikler, soder mere og kan virke allergifremkaldende.
  9. Når lysets skal pustes ud, anbefales det at bruge en lyseslukker i stedet for at puste det ud med munden. Det handler igen om at minimere udledning af partikler og dermed forureningen af indeklimaet. Du kan efterhånden få rigtig mange sjove og anderledes lyseslukkere.
  10. Stil gerne de levende lys med en afstand på omkring 10 cm for at undgå, at de antænder hinanden. Sørg i det hele taget for, at dine stearinlys står på et ikke-brandbart materiale, og at det står stabilt.

Køb dine stearinlys online hos Feststemning.dk

Hos Feststemning.dk finder du snoede stearinlys og lange stearinlys i mange farver.

Jeg lægger vægt på, at mine lys er i højeste kvalitet, hvilket er derfor, at jeg kun fører de smukke, hånddyppede stearinlys produceret hos Kastanielys Lysstøberi på Sjællands Odde.

Steainlys er en fantastisk måde at tilføre lidt ekstra stemning til enten barnedåb, studentergilde, fødselsdag eller fest – og de passer fremragende til mine øvrige festartikler.

Shoppen har åbent 24 timer i døgnet, hvilket betyder, at du kan klikke dine stearinlys hjem, når det passer ind i din dag og dine gøremål, uanset om det er kl.10 mandag formiddag eller kl.21 fredag aften, når ungerne er puttet og roen har sænket sig.

Når du har kigget sortimentet igennem, klikke de helt rigtige stearinlys til din kommende anledning hjem og gennemført sin ordre, så pakker jeg dem pænt og nænsomt ind, så de ikke bliver beskadiget under fragten.

Har jeg din bestilling senest kl.13.30 på en hverdag, sender jeg samme eftermiddag med GLS, så du har dine stearinlys allerede næstkommende hverdag.

Shopper du lys for mere end 499 kr., sender jeg fragtfrit til en pakkeshop efter dig valg.