0
Du ønskes en rigtig god Påske. Jeg sender pakker igen tirsdag d.23 april. Alle pakker bestilt i påskedagene bliver leveret onsdag d.24.april. De bedste hilsner, Rikke

Fødselsdagspynt

Fødselsdagspynt – til de runde, de skæve og de helt almindelige

Skab en vidunderlig feststemning med vores nøje udvalgte fødselsdagspynt, som vi har samlet her på siden.

De fleste frygter at blive ældre. Nogen frygter det så meget, at de til sidst slet ikke fejrer deres fødselsdag. Vores påstand er, at man aldrig bliver for gammel til at fejre sin fødselsdag. Hver fødselsdag bør fejres, da fødselsdagen markerer, at man har været så heldig at få lov til at opleve endnu et begivenhedsrigt år med venner og familie – og dét bør altid fejres med en masse fødselsdagspynt.

Fødselsdagspynten her på siden er mest til fejring af en voksen fødselsdag.

Dæk flot op med engangsservice, balloner og kagedekoration - altsammen med teksten 'Happy Birthday' - for en festlig fødselsdag.

Skal du fejre en speciel mærkedag, har vi balloner til 18 års fødselsdag, 30 års fødselsdag og 40 års fødselsdag. Kombinér med vores konfetti balloner, tal balloner eller bogstav balloner

Hvis du ønsker endnu mere oppyntning, skal du tjekke vores lanterner, papir pompoms og honeycombs ud. Brug dem enkeltvis eller kombinér på tværs af farver og stil for en varieret og flot oppyntning.

Søger du inspiration til 1 års fødselsdag, har vi samlet en masse vidunderlig 1 års pynt her.

Søger du inspiration til temafødselsdag for børn, kan du finde alle vores temaer her.

Den klassiske fødselsdagspynt

Er du mest til den klassiske fødselsdagspynt med Dannebrog i røde og hvide farver, så er du kommet til det rette sted. Vi har servietter, serpentiner, balloner, flagguirlander, cupcakes forme, kageflag og konfetti med Dannebrog – alt hvad du behøver for at holde en klassisk fødselsdag.

Farverigt fødselsdagspynt

Ønsker du en mere farverig fødselsdagspynt har vi et stort udvalg i både guld og rosegold.

Hvis du ønsker endnu mere tryk på farvekanonen, er vores fødselsdagsballoner, konfetti og kagelys sagen. Kombinér med vores lanterner, papir pompoms og honeycombs i forskellige farver for en flot og varieret fødselsdagspynt til den helt store fødselsdagsfejring.

En anden mulighed er at pynte op i et bestemt farvetema. Lad yndlingsfarven skinne igennem og bed også gæsterne om at iklæde sig farven og lad dem indgå som en del af den farverige fødselsdagspynt.

Historien bag fødselsdagsfejring

Fødselsdagsfejring opstod i Danmark efter reformationen i 1536, hvor Danmark blev protestantisk. Før reformationen var Danmark katolsk, og katolikker fejrer ikke fødselsdage men derimod navnedage.

Det var kongehuset, der som de første, begyndt at fejre fødselsdag herhjemme i 1600-tallet. Inspirationen kom fra Tyskland, der forinden var begyndt at fejre Geburtstag. Inden længe begyndte også adelen at holde fødselsdag. Der skulle gå et stykke tid før resten af befolkningen også fejrede fødselsdag.

I begyndelsen af 1800-tallet begyndte resten af borgerskabet og bønderne også at fejre fødselsdag. I den tid foregik det en del anderledes end i dag. Der var ikke råd til den store overflod som i dag, og et resultat heraf var, at de fleste gaver var brugsgaver. Man var som barn heldig, hvis der var et lille stykke legetøj i en af gaverne, og fødselsdagspynten blev der også sparet på.

Fødselsdagstraditioner og fødselsdagspynt

Hver familie har sine egne fødselsdagstraditioner, hvad enten de er nye eller gamle. Der er dog et par fasttømrede traditioner, som stort set hver familie har indsluset i deres egne traditioner

Den første tradition er morgenvækning med sang. Her stimler hele familien sammen foran fødselarens dør med familiens yngste medlem fyldt til bristepunktet af bar spænding. Døren åbnes og alle bryder ud i sang, hvilket enten får fødselaren til at smile bredt eller trække dynen op over hovedet. Dernæst sættes kursen mod morgenbordet, der i dagens anledning er dækket i flot fødselsdagspynt og inkluderer nybagte boller, kakao, fødselsdagslys og gaver.

Den anden tradition er fødselsdagskagen med lys i. Selve kagen kan være alt fra lagkage til kagemand og cupcakes – men én ting er sikkert. Der er lys i, som skal pustes ud af fødselaren.

Danskernes tredje fødselsdagstradition er, at give kanel og peber til unge ugifte, der fylder henholdsvis 25 og 30 år. Begge traditioner har danske rødder, og traditionen med at give peber stammer helt tilbage fra starten af 1500-tallet. Det er meget forskelligt, hvordan man fejrer kanel- og pebertraditionen. Nogle venner vælger at give en kanelkage eller peberbolcher, mens andre overdynger fødselaren med bunkevis af kanel og peber.

Sidst men ikke mindst, er der tradition for at pynte flot op med fødselsdagspynt for at fejre fødselaren. Fødselsdagspynten indeholder som minimum altid flag. men derudover er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvor meget og hvilket andet fødselsdagspynt, der skal pyntes op med.

Fandt du ikke den fødselsdagspynt, som du søgte?

Hvis du gik forgæves efter noget fødselsdagspynt, er du velkommen til at skrive eller ringe til os.

Vi vil altid gerne forsøge at skaffe det pynt hjem til dig, som du ønsker.

Du kan fange os på tlf. 24485655 alle hverdage imellem kl.10 og 15.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@feststemning.dk, som vi vil besvare hurtigst muligt.