0

Fødselsdag

Her på siden finder du alt i flot pynt til den kommende fødselsdag.

De fleste frygter at blive ældre. Nogen frygter det så meget, at de til sidst slet ikke fejrer deres fødselsdag.

Min påstand er, at man aldrig bliver for gammel til at fejre sin fødselsdag! Hver fødselsdag markerer, at man har været så heldig at få lov til at opleve endnu et begivenhedsrigt år med venner og familie – og dét bør altid fejres med en masse fødselsdagspynt.

Fødselsdagspynten her på siden er til fødselsdagsfejringen uden et bestemt tema. 

I mit sortiment finder du både festligt engangsservice til bordet, farverigt pynt samt dekorative balloner - meget af det med teksten Happy Birthday. 

Derudover har jeg naturligvis en masse fødselsdagspynt med Dannebrog til den traditionelle fødselsdag i farverne rød og hvid.

Søger du inspiration til 1 års fødselsdag, har jeg samlet en masse vidunderlig 1 års pynt her.

Søger du inspiration til temafødselsdag for børn, kan du finde alle mine temaer her.

Klassisk pynt til fødselsdag

Ingen fødselsdag uden den klassiske fødselsdagspynt med Dannebrog i røde og hvide farver! Her på siden har jeg et stort udvalg af pynt med Dannebrog. Du finder eks. servietter med flag, serpentiner med flag, balloner i farverne rød/hvid samt cupcake forme og kageflag med Dannebrog.

En del af pynten kan du snildt gemme til næste fødselsdag eks. den fine strøpynt som Dannebrog i træ samt de fine flagguirlander i enten filt eller tekstil.

Sidst men ikke mindst, har jeg de klassiske papirflag, som har et hav af anvendelsesmuligheder. Brug dem til morgenvækning, som pynt eller sæt dem i vejkanten som en festlig modtagelse af gæsterne, der er inviteret til fødselsdag.

Farverigt fødselsdagspynt

Ønsker du knald på farverne, når der skal pyntes op til fødselsdag, er der også rig mulighed for det.

Du kan vælge at gå all-in med et festligt guldtema, hvor alt lige fra borddækning til pynt og balloner matcher og funkler.

Skal fødselsdagen fejres med veninderne, kan du dække op i den yderst populære farve rosegold. Her finder du også alt til bordet samt fødselsdagspynt, der uden tvivl vil tage pusten fra gæsterne.

Ønsker du mere pynt end det, som du finder her på siden, vil jeg anbefale dig at tage et kig på mine øvrige festartikler, hvor du finder alt lige fra pompoms, honeycombs. konfettirør, dørforhæng i lametta og meget meget mere.

Typer af pynt til fødselsdag

I princippet kan man jo pynte op til fødselsdag fuldstændig, som man lyster. Der er intet rigtigt eller forkert fødselsdagspynt. 

Der er dog visse typer af pynt, som alt andet lige bruges som fødselsdagspynt end andre typer pynt, og det er

Vælger man et tema for sin fødselsdag, vil der typisk også være engangsservice, der matcher resten af pynten - og er man en rigtig festabe, så er det jo bare med at gå all-in med alverdens øvrige festpynt!

Historien bag fødselsdagsfejring

Fødselsdagsfejring opstod i Danmark efter reformationen i 1536, hvor Danmark blev protestantisk. Før reformationen var Danmark katolsk, og katolikker fejrer ikke fødselsdage men derimod navnedage.

Det var kongehuset, der som de første, begyndt at fejre fødselsdag herhjemme i 1600-tallet. Inspirationen kom fra Tyskland, der forinden var begyndt at fejre Geburtstag. Inden længe begyndte også adelen at holde fødselsdag. Der skulle gå et stykke tid før resten af befolkningen også fejrede fødselsdag.

I begyndelsen af 1800-tallet begyndte resten af borgerskabet og bønderne også at fejre fødselsdag. I den tid foregik det en del anderledes end i dag. Der var ikke råd til den store overflod som i dag, og et resultat heraf var, at de fleste gaver var brugsgaver. Man var som barn heldig, hvis der var et lille stykke legetøj i en af gaverne, og fødselsdagspynten blev der også sparet på.

Fødselsdagstraditioner og fødselsdagspynt

Hver familie har sine egne fødselsdagstraditioner, hvad enten de er nye eller gamle. Der er dog et par fasttømrede traditioner, som stort set hver familie har indsluset i deres egne traditioner

Den første tradition er morgenvækning med sang. Her stimler hele familien sammen foran fødselarens dør med familiens yngste medlem fyldt til bristepunktet af bar spænding. Døren åbnes og alle bryder ud i sang, hvilket enten får fødselaren til at smile bredt eller trække dynen op over hovedet. Dernæst sættes kursen mod morgenbordet, der i dagens anledning er dækket i flot fødselsdagspynt og inkluderer nybagte boller, kakao, fødselsdagslys og gaver.

Den anden tradition er fødselsdagskagen med lys i. Selve kagen kan være alt fra lagkage til kagemand og cupcakes – men én ting er sikkert. Der er lys i, som skal pustes ud af fødselaren.

Danskernes tredje fødselsdagstradition er, at give kanel og peber til unge ugifte, der fylder henholdsvis 25 og 30 år. Begge traditioner har danske rødder, og traditionen med at give peber stammer helt tilbage fra starten af 1500-tallet. Det er meget forskelligt, hvordan man fejrer kanel- og pebertraditionen. Nogle venner vælger at give en kanelkage eller peberbolcher, mens andre overdynger fødselaren med bunkevis af kanel og peber.

Sidst men ikke mindst, er der tradition for at pynte flot op med fødselsdagspynt for at fejre fødselaren. Fødselsdagspynten indeholder som minimum altid flag. men derudover er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvor meget og hvilket andet fødselsdagspynt, der skal pyntes op med.

Mangler du noget specifikt pynt til fødselsdag?

Hvis du gik forgæves efter noget fødselsdagspynt, er du velkommen til at skrive eller ringe til mig.

Jeg vil hjertens gerne forsøge skaffe det pynt hjem til dig.

Du kan fange mig på tlf. 24485655 alle hverdage imellem kl.10 og 15.

Du er også altid velkommen til at sende en mail på kontakt@feststemning.dk, som jeg vil besvare hurtigst muligt.