0

Diskofest

Hold et brag af en diskofest og skru tiden tilbage til dengang, hvor Studio 54 var verdensberømt, John Travolta svingede hofterne i Saturday Night fever, og lyden af Abba, Rolling Stones og Bee Gees tordnede ud af højtalerne.

Her på siden har jeg samlet funklende pynt og festlige dekorationer med diskokuglen i fokus, så du let kan pynte op til et gennemført disco tema.

Lad gæsterne sætte sig til et flot dækket bord, der emmer af diskostemning med flot engangsservice, dug og servietter med motiv af farverige diskokugler. Gør bordet ekstra festligt med konfettien, der passer til det glitrende disco tema.

Omdan dernæst stuen til dit eget Studio 54 med ved at pynte op med farverige swirls med diskokugler, dekorative balloner og funklende guirlander i guld og sølv. 

Husk, at man aldrig kan få for meget glimmer, pailetter, guld og sølv, når vi taler om pynt til diskofest.

På dansegulvet er det oplagt at hænge baggrundsvæggen med disco tema. Med den baggrund vil gæsterne elske at folde sig ud som John Travolta til playlisten med funky 70’er musik.

Ingen diskofest uden en bar! Pynt baren med det flotte banner med teksten 'Let's Boogie' og fyld godt op med skinnende sugerør i guld og sølv til de kulørte drinks.

Brug også vores bogstav balloner i enten guld eller sølv til at skrive "Disko", "Boogie" eller noget helt tredje. Du finder vores bogstavsballoner her.

Inspiration til et gennemført disco tema

Nedenfor har jeg samlet et par enkle tips til, hvordan du kan holde en gennemført diskofest, som både du og dine gæster sent vil glemme.

  1. Pynten til diskofesten skal naturligvis være flot og funklende med diskokuglen i centrum. De primære farver er sølv og guld, men du kan sagtens tilsætte alle farver, der også indgår i diskokuglens lys - og så er det vist needless to say, at en diskokugle selvfølgelig er obligatorisk til en diskofest.
  2. Sørg for den rigtige playlist til diskofesten. Playlisten bør som minimum indeholde diskosange som ”Funkytown”, ”Stayin’ Alive”, ”Dancing Queen”, ”Don’t leave me this way” og ”I’m so excited”.
  3. Lej en jukeboks og en røgmaskine – så slutter festen aldrig.
  4. Sørg for at have arrangeret en lille dansekonkurrence. Inddel gæsterne i par og giv dem hver et nummer. Nu gælder det om at vise sine bedste disco moves, hvis ikke den hårde dommer skal bede parret om at forlade dansegulvet. Vinderne af konkurrencen er naturligvis det par, der er sidst tilbage på dansegulvet.
  5. Champagne var den foretrukne alkohol på Studio 54, så derfor skal den naturligvis flyde i store mængder, når der holdes ægte diskofest

Hvad skal man have på til diskofest?

Det helt klassiske outfit til diskofesten for kvinder er tætsiddende tøj med en masse glimmer. Tænk blot på Abba i videoen for Waterloo. Make-uppen er i pangfarver. Der skal ikke holdes tilbage på nogle fronter.

Som mand skal bukserne gerne være med svaj. Skjorten skal være åbentstående, og så må der gerne tilføres en guldkæde eller to, som kan glimte flot i skæret fra diskokuglen.

Den ultimative diskofest blev holdt på Studio 54

Den mest kendte natklub i slutningen af 70'erne var Studio 54 på Manhattan. Der er endda lavet en film om natklubben.

Studio 54 er indbegrebet af den ultimative diskofest. Klubben blev åbnet i 1977, da disko-æraen var på sit højeste. Successen kom hurtigt men sluttede også brat i 1980, da klubbens ejere blev anklaget for skattesvig og ulovlig handel med narkotika.

Klubben blev solgt videre og genåbnet et par gange men nåede aldrig tidligere tiders storhed. I 1986 var det endegyldigt slut for Studio 54 som natklub.

I perioden 1977 - 1980 var Studio 54 yndlingsstedet for alle tidens store stjerner. Stjerner som Mick Jagger, Michael Jackson og Liza Minelli besøgte ofte stedet. Det blev af mange betragtet som et fristed, hvor champagne og stoffer flød i rigelige mængder - og hvor mangfoldigheden blomstrede. I de 3 år stoppede diskofesten aldrig.

Alt var ekstravagant på Studio 54 - pynten, alkoholen, gæsterne og artisterne. Intet blev gjort middelmådigt. Et eksempel er en helt overdådig fest med disco tema holdt en nytårsaften, hvor der blev brugt ikke mindre end 4 tons glimmerkonfetti kl.00.00 for at skyde nytåret ind. WOW.

Ønsker du hjælpe til at sammensætte pynten til diskofesten?

Ønsker du hjælp til at finde den rigtige pynt til din disko tema fest, eller fandt du ikke pynten, som du søgte? 

Så er du mere end velkommen til at kontakte mig via telefon eller email.

Jeg vil elske at hjælpe dig med at finde den helt rigtige pynt til din diskofest.

Ring til mig på 24485655 alle hverdage mellem kl.10 - 15 eller send mig en mail med dine tanker på kontakt@feststemning.dk

Det er ganske uforpligtende.