0

Pirat pynt

Velkommen til siden med alt i flot og festligt pirat pynt, så du nemt kan skabe en vaskeægte sørøverstemning til den kommende pirat fest.

Med vores pirat tema kan du dække et flot fødselsdagsbord med matchende engangsservice, dug og servietter. Strø dernæst udover bordet både guldkonfetti og diamanter, som sørøverne fandt begravet i skattekisten på en øde ø på deres sidste togt.

Skal der endnu mere sjov og ballade til pirat festen, kan du lægge en af vores sørøverhatte ved hver tallerken. Lad gæsterne iføre sig sørøver hattene og lad fantasien få frit løb. Hurtigt kommer snakken til at handle om de vilde piraters plyndringstogter på de Syv Have.

Når bordet er dækket til pirat fødselsdagsfest, kan du bruge vores øvrige pirat pynt til at skabe en gennemført ramme for fødselsdagen. Blandt mit øvrige pirat pynt finder du bl.a. balloner med dødningehoveder, flotte guirlander og vimpler samt et flag med dødningehoved – præcis som piraterne sejler med.

Når den søde tand skal tilfredsstilles, har vi både popcornbæger, slikposer samt alt i det flotteste pirat kagepynt.

Krydr pirat festen med en skattejagt samt en røverhistorie fra dengang farfar sejlede på de Syv Have med verdens mest berømte pirat. Argh, Argh, det bliver en vild fødselsdag!

 

HAR DER ALTID VÆRET PIRATER?

Svaret er ganske enkelt; Ja, der har altid været pirater! Pirater har været en del af verdenshavene og gjort dem usikre lige siden Oldtiden og op til i dag. At være pirat var hårdt og beskidt arbejde, og det var ikke noget let liv, selvom de store Hollywood film fra tid til anden formår at romantisere livet som pirat. Tænk blot på filmene ’Pirates of the Caribbean’.

Piraternes mest indbringende periode var i Caribien i årene 1650’erne til 1730’erne, og denne periode kaldes derfor også Piraternes Guldalder. Det skyldtes, at der i denne periode ikke var mange, større Europæiske krige men til gengæld livlig handel i kolonierne. Det medførte, at tungt lastede skibe sejlede en masse varer hjem til Europa – og det var guf for piraterne, der nemt kunne slå til.

Et gennemsnitligt piratskib havde 80 pirater om bord, og de kom fra alle samfundslag. Nogle havde ingen anden udvej end at blive pirat, mens andre var drevet at det farlige liv om bord på et piratskib.

Blandt alle piraterne var der selvfølgelig nogle, der skilte sig ud grundet deres mod, bedrifter og særegne karakterer. De var frygtede og respekterede selv af deres modstandere, og i dag er de en del af pirat legenderne.

Den ene af disse er Anne Boney, som er en af de mest berømte kvindelige pirater. Anne Boney var datter af en velstående advokat fra de amerikanske sydstater, som havde fået hende med en stuepige. Omkring år 1714 stak hun af hjemmefra og sluttede sig til piraterne. Hun blev gift med en af tidens mest berygtede pirater og kæmpede i mange år side om side med sin mand. I år 1720 blev hele besætningen dog fanget og henrettet – undtagen Anne Boney! Hun var nemlig gravid og kunne derfor ikke henrettes jf. Engelsk Lov.

En anden bemærkelsesværdig pirat er Edward Tech, som også gik under navnet Blackbeard på grund af hans store og flagrende skæg. Edward Tech havde stor sans for drama, og det siges, at han – inden han gik ombord på tilfangetagne skibe - anbragte brændende reb på sit hoved for at give sig selv en frygtindgydende glorie for at skræmme skibets besætning.

FORTÆL HISTORIEN OM EN AF VERDENS MEST BRUTALE PIRATER. HAN VAR NEMLIG DANSK!

Der er ikke noget som en god historie, og vi har den perfekte historie til pirat fødselsdagen!

Man skulle næppe tro det, men en af verdens mest brutale pirater var dansk. Som blot 12-årig blev skibsdrengen Gustav Wilmerding kidnappet af pirater, mens han sejlede i Dansk Vestindien. Han voksede derfor op blandt pirater, og som voksen blev han altså kaptajn på sit eget piratskib.

Som kaptajn blev han hurtigt kendt under navnet Kaptajn Ding Dong, da han efter sigende altid ringede med skibsmastens klokker, inden han gik til angreb.

Historien fortæller, at Gustav Wilderming i modsætning til mange andre pirater blev så gammel, at han til sidst gik på pension på øen Little Thatch.

I dag mindes den danske Kaptajn Ding Dong stadig på De Britiske Jomfruøer, hvor der hvert år i september måned afholdes en sejlkonkurrence opkaldt efter den danske kaptajn: The Gustav Wilderming Memorial Challenge Regatta.

AKTIVITETER OG LEGE TIL PIRAT FEST

Det er altid godt at have et par aktiviteter i baghånden til pirat fødselsdagsfesten, hvis der pludselig er brug for lidt voksenstyring.

Nedenunder giver vi vores bud på lege og aktiviteter til en pirat tema fest, som er både enkle og nemme at forberede og gennemføre. Så kan du altid hive dem op af hatten, hvis behovet er der

 1. Lav din egen øjenklap: De fleste pirater har på et tidspunkt fået skudt et øje ud under en drabelig kamp og går derfor med øjenklap, og derfor er det oplagt, at gæsterne kan lave deres egen – og lad dem endelig dekorere den, som de vil! Det bliver det kun meget mere festligt af. Så frem med sort karton, elastiksnor, sakse, tusser, limstifter og glimmer – og sæt igang!
 2. Pirat tegninger: Hvis bølgerne går lidt højt, og det er tiltrængt med en stille stund, så er det altid en god ide at have tegninger parat, som gæsterne kan farvelægge. På nettet kan man finde et hav af fine, printklare pirat tegninger. Så print en ordentlig bunke tegninger med motiver af papegøjer, pirater, skattekister og piratskibe og hav farveblyanter og tusser klar. Så er roen klar til at sænke sig, så alle lige kan få lov til at samle tankerne igen.
 3. ’Kaptajnen siger…’: Dette er en variation af den velkendte ’Simon siger…’. Lad børnene stille sig op på en række. En af gæsterne eller en voksen skal nu fortælle, hvad børnene skal gøre eks. hoppe 2 gange, snurre rundt eller sige som en papegøje – MEN deltagerne må kun gøre det, hvis den voksne først siger ’Kaptajnen siger…hop 2 gange’. Hvis den voksne kun siger ’Hop 2 gange’, og dermed undlader først at sige ’Kaptajnen siger…’, skal deltagerne ikke gøre det. Kommer man alligevel til det, er man ude af runden. Vinderen er den, der har hørt bedst efter og dermed står tilbage som den sidste.
 4. Skattejagt: Til pirat tema festen er det naturligvis oplagt med en skattejagt! Hvis du ikke selv har tid eller lyst til at arrangere den vilde skattejagt, så kan du finde en masse færdiglavede på nettet med poster, gåder osv. Du skal blot klippe posterne ud, tilrette kortet og sørge for skatten. Hvis du ELSKER selv at planlægge, så er det jo kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der skal ske ved hver post! Måske skal man grave efter guldmønter i sandkassen? Svare på 5 spørgsmål om pirater? Er gæsterne mon så uheldige at skulle gå planken ud?
 5. Byg jeres eget sørøverskib:Hvis du er den mere kreative type, kan du lave et kreaværksted, hvor gæsterne skal bygge deres egne sørøverskibe. Til dette er materialer som grillspyd i træ, toiletruller, papkasser, crepepapir, vat, karton og tændstikker en god ide. Husk også sakse, tusser og limstifter. Lad nu gæsterne folde fantasien ud, mens de sidder og klipper og klister sammen på kryds og tværs. En kreastund er en helt fantastisk stund, hvor gæsterne får lov til at fordybe sig og samarbejde.
 6. Dekorer din egen cupcake: Denne aktivitet er altid et hit uanset temaet – og så sparer det dig tid i forberedelsen til fødselsdagen, da det jo så ikke er dig, der skal dekorere dem. Alt, du skal gøre, er at bage en kæmpe bunke cupcakes. Brug evt. mine fine cupcake forme med pirat motiver. Sørg også gerne for glasur i forskellige farver samt krymmel og sukkerperler. Giv gæsterne 1 eller 2 cupcakes og lad dem nu selv dekorere dem, inden de skal nydes i stor stil. Hvis børnene er gamle nok, kan I evt. stemme på den flottest dekorerede cupcake med pirat tema – men husk, at det skal være en hyggelig aktivitet, så hvis de har svært ved at tabe/vinde, så glem alt om konkurrencen.

PYNT OP MED FLOT PIRAT PYNT TIL DIN KOMMENDE PIRAT FEST

Når du skal holde en gennemført pirat tema fest, skal der naturligvis pirat pynt til.

Pynt op til en skøn pirat fødselsdagsfest og lad gæsterne bruge deres fantasi og drømme sig til en verden, hvor pirater gik med træben, havde en klap for øjet og en papegøje på skulderen. En verden hvor fanger gik planken ud, og hvor den helt store drøm for enhver pirat var at finde den forsvundne skat med guldmønter.

Her i shoppen har vi 2 forskellige pirat temaer, som du kan vælge imellem. Begge pirat temaer henvender sig til de mindre fødselarer og gæster

Pirat Tema: I vores pirat tema er motivet den lille pirat og hans søde papagøje, som er på jagt efter skattekisten. Temaet er i roligt, imødekommende og i skønne farver. Pirat temaet indeholder alt i matchende engangsservice og pynt.

Skattekiste Tema: Vores andet tema har den svulmende skattekiste proppet til randen med diamater og guldmønter som omdrejningspunkt. Skatten findes på en øde ø og passes godt på at papegøjen, indtil piraterne kommer og henter den. Også dette tema indeholder alt i matchende engangsservice og pynt.

Når bordet er dækket, kan du vende blikket mod den øvrige pirat pynt og pynte stuen med alt lige fra guirlander til balloner og sørøver flag.

Du kan også tilsætte andet pynt i form af serpentiner, sugerør og dørforhæng i de klassiske piratfarver sort, rød og blå.

Når det er tid til at holde pause og få tanket sukkerdepoterne op igen, kan du servere de lækreste cupcakes i vores fine forme med piratmotiv. Hvis du laver en større kage, har vi også de flotteste pirat cake toppers, der vil tage pusten fra alle gæster.

Enhver pirat tema fest indeholder selvfølgelig en skattejagt. Lad skatten være slik pakket fint ind i mine slikposer med sørøvermotiv. Slikposerne kan gæsterne tage med hjem ved festens afslutning og dermed beholde lidt af mystikken lidt længere.

SJOVE PIRATUDTRYK TIL PIRAT FESTEN

Overrask gæsterne ved at bruge en række piratudtryk og bidrag til stemningen og fantasien. Vi har lavet en lille liste over de mest brugte piratudtryk.

 1. ”Splitte mine bramsejl” er et udtryk, som piraterne typisk bruger, når de bliver overrasket over noget eks. nyheden om en forsvunden skat eller størrelsen på skatten
 2. ”Gå planken ud” kan være et udtryk for flere ting. I bogstaveligste forstand var det en måde, hvorpå man straffede tilfangetagende eller pirater, der forsøgte at begå mytteri. Det blev dog også brugt om en sørøver, der aldrig gik på kompromis og altid gav sig 100%.
 3. ”Arrrrr” er et af de udtryk, som pirater bruger konstant. Det har ikke nogen reel betydning men skal ind i hver en sætning. Så skal du lyse som en ægte pirat, så er dette et udtryk, som du skal kende til.
 4. ”Søulk” bruges om en sørøver, der har brugt hele sit liv på havet og stort set aldrig er gået i land. Han elsker eventyr, den salte smag af havet og den altid tilgængelige rom om bord på et sørøverskib.
 5. ”Landkrabbe” er et udtryk, der bruges om de personer, der i modsætning til en søulk ikke kan fordrage at være på havet. De sætter meget nødigt deres ben om bord på et skib og holder sig til landjorden.

SHOP PIRAT PYNT ONLINE HOS FESTSTEMNING.DK?

Vi har nøje udvalgt alt vores pirat pynt og bestræber os til hver en tid på at tilbyde det flotteste pynt til den vildeste pirat piratfødselsdagsfest.

Hvis du mangler oplever, at der mangler noget i vores sortiment, så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Feststemning.dk er åben hele døgnet, og du kan derfor klikke din pirat pynt hjem, når det passer dig allerbedst.

Vi lægger stor vægt på at få sendt din ordre afsted så hurtigt som muligt, da vi ved, at det kan være meget svært for specielt de mindre fødselarer at gå og vente på den fine pynt. 

Vi sender kun med GLS, hvilket betyder hurtig leveringstid. Er du derfor ude i knap så god tid, så kan vi stadigvæk oftest nå at få det frem til dig i tide.

Shopper du pirat pynt for mere end 499 kr., sender vi hele molevitten fragtfrit til en pakkeshop efter dit valg. Skal du have knap så meget, så koster fragten kun 39 kr. til en pakkeshop.