0

Eid

Velkommen til vores side med flot og festligt Eid og Ramadan pynt.

I vores sortiment finder du alt, hvad du skal bruge for at skabe en flot og festlig ramme for den kommende højtid.

Vores Eid pynt og pynt til Ramadan er holdt i guld samt kombinationen af en smuk midnatsblå og lilla nuancer - der leder tankerne hen på en smuk himmel og nat, hvor nymånen viser sig og bryder fastetiden.

Lad gæsterne tage plads ved et flot og veldækket bord for at nyde et overdådigt måltid fyldt med nærvær og samvær. 

Dæk eksempelvis bordet med den dekorative og festlige bordløber i guld samt Eid paptallerkner og Eid servietter for at understrege den festlige begivenhed.

Pynt resten af lokalet med den glitrende Eid guirlande, festlige Eid balloner til børnene samt mit øvrige Eid pynt.

Til sidst er der blot at ønske Eid Mubarak.

Hvorfor fejrer man Eid?

Eid markerer afslutningen på fastemåneden (Ramadan), hvor muslimer verden over har fastet fra solopgang til solnedgang.

Eid er en festlig og glædelig begivenhed, hvor fællesskabet og samværet med hinanden er noget af det vigtigste. Venner og familie besøges i stor stil, og man samles om fælles måltider for at fejre, at man har gennemført Ramadanen.

Til sådanne festligheder er det oplagt at gøre noget ekstra ud af det med smukt Eid pynt, der kan være med til at skabe en skøn ramme om samværet.

Dæk eks. bordet med flotte Eid servietter og pynt rummet med dekorative Eid balloner, Eid guirlander og øvrigt Eid pynt. Gem det hele til næste år, når familie og venner igen skal samles.

Hvordan fejres Eid?

Ordet 'Eid' betyder fest/højtid på arabisk, og i den islamiske kalender er der hele 2 Eid fester.

  1. Eid Al-Fitr også kaldet Lille Eid, som markerer ramadanens afslutning, når nymånen igen træder frem
  2. Eid Al-Adha også kaldet Store Eid, som ligger 2 måneder og 10 dage efter lille Eid. Ved store Eid fejres profeten Abraham, og det er ved denne højtid, at den årlige pilgrimsfærd til Mekka finder sted. Det anslås, at mellem 2-3 milioner af muslimer verden over mødes i Mekka i forbindelse med Eid Al-Adha

Hvor man ved Eid Al-Adha rejser til Mekka, er lille Eid karakteriseret ved, at man besøger venner og familie for at fejre, at fastemåneden er forbi.

Muslimer verden over har hver deres traditioner, præcis som danskerne kender det fra den kristne jul, men der er dog nogle overvejende gennemgående traditioner.

Markeringen af ramadanens afslutning starter altid med den traditionelle Eid bøn. Resten af dagen samt de efterfølgende dage besøges venner og familie, hvor man sammen fejrer, at fasten er forbi. Det er en tid til nærvær, samvær og overdådige måltider.

Udover de overordnede traditioner, er følgende en del af Eid festerne

Top 3 Eid Pynt & Ramadan Pynt

Der er så meget flot og festligt Eid pynt og pynt til Ramadan, at det til tider kan være svært at vælge. Vi har derfor listet vores Top 3 Bestsellers nedenfor

  1. Eid Kalenderen er en af vores bedst sælgende varer indenfor Eid pynt. Den gør det nemt og overskueligt for børn og utålmodige sjæle at holde styr på, hvor lang tid der er tilbage af fastemåneden, inden festlighederne tager over. Gør det til en fin lille opgave at lade børnene i huset være ansvalig for hver morgen at sørge for, at gårsdagens tal bliver visket ud og erstattet med det nye antal dage til Eid.
  2. Den smukke og glitrende Eid Borddekoration er også yderst populær. Du kan bruge den både som centerpiece på et veldækket bord eller stille den i vindueskarmen. Med sin overflade i guld dækket med glimmer er den indbegrebet af en festlig Eid fejring - og så kan den jo genbruges år efter år.
  3. Sidst men ikke mindst er der de skønne Eid og Ramadan vinduesdekorationer. Dekorationerne er oplagte at sætte på enten vindue, spejl eller en glasvæg. Ungerne vil elske at sætte dem op, og så kan de nemt tages af og sættes på efterfølgende, så der er timevis af underholdning til ungerne, der hurtigt får dannet nye mønstre og opsætninger.

Køb Eid Pynt og Ramadan Pynt Online

Hos Feststemning.dk kan du nemt og enkelt købe Eid pynt og pynt til Ramadan online.

Shoppen har åbent i 24 timer, så du i ro og mag kan købe ind til den kommende Eid fejring, når det passer dig.

Ydermere sender vi fragtfrit til din nærmeste pakkeshop, hvis du går all-in på Eid pynt og shopper for mere end 499 kr. - men så bliver det til gengæld også en af de helt store og flotte Eid fejringer.